Etli pilav tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım kg yağsız kuşbaşı et
    • 1 demet maydanoz
    • 1 adet havuç
    • 1 adet domates
    • 3-4 adet sivri biber
    • 2 adet soğan
    • 2 su bardağı pirinç
    • 3 su bardağı su
    • Yarım su bardağı sıvı yağ
    • 1.5 çorba kaşığı tereyağı
    • Tuz, kara biber
  • Yapılışı

    1. Eti, üzerini hafif geçecek kadar su ilave edip, yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Kalan suyunu ayıralım.

      Yayvan bir tencerenin en altına haşlanmış etleri dizelim. Üzerine soyulmuş soğanları koyalım. Soğanların üzerini kapatacak şekilde karabiber serpelim.

      Üzerine kıyılmış maydanozları, küçük küçük doğranmış sivri biber ve rendelenmiş havucu koyalım. Diğer tarafta 1 saat tuzlu suda beklettiğimiz pirinci sıvı yağda, kavuralım. Tenceredeki malzemelerin üzerine yerleştirelim.

      Suyu ve ayırdığımız et suyunu katıp, tereyağını ekleyerek kısık ateşte ve kapağı kapalı olarak pişirelim. Pilavı ateşten indirdikten sonra 1 saat dinlendirelim.

      Büyükçe, yuvarlak bir tabağı tencerenin ağzına kapatarak ters çevirelim. Daha sonra sıcak olarak servis yapalım.