Erikli tartölet tarifi
  • Malzemeler

    • 8 adet mürdüm eriği
    • 3 adet yumurta
    • 8 çorba kaşığı toz şeker
    • Yarım paket Orkide margarin
    • 2 su bardağı un
    • 1 paket vanilya
    • Yarım limonun suyu
    • 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
  • Yapılışı

    1. Eriklerin çekirdeklerini çıkarıp, ikiye ayıralım. Yumurta ve şekeri karıştıralım. Margarini ilave edelim. Limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyelim. Karıştırıp, unu ilave edelim. En son vanilyayı katalım. Yağlanıp unlanmış küçük tartölet kalıplarına malzemeyi yayalım. Üzerine erikleri dizelim. Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında pişirelim. Daha sonra yanında çay ile birlikte servisimizi yapalım. Afiyet olsun.