Paşa köftesi Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Paşa köftesi
-
Malzemeler
- 400 gram kıyma
- 2 dilim ekmek
- 1 adet soğan
- 2 yumurta
- 4 patates
- 2 çorba kaşığı süt
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- Orkide sıvıyağ
- 1 çay bardağı su
- 2-3 dal maydanoz
- Tuz, karabiber
-
Yapılışı
-
Ekmek içini ufalayalım, soğanı rendeleyin. Kıymaya ekmek içi, soğan, 1 yumurta, tuz ve karabiber ekleyip yoğuralım.
Karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.
Ortalarını parmağımızla bastırarak çukurlaştırın. Çukur bölümleri üste gelecek şekilde tepsiye dizelim.
1 çorba kaşığı sıvı yağı üstlerine gezdirip 210 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim. Patatesleri yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Kabuklarını soyup geniş bir tencerede ezerek püre haline getirelim. 1 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 yumurta, tuz, karabiber ve sütü ilave edip 5 dakika karıştırarak kısık ateşte pişirin.
Patatesli karışımla köftelerin çukur kısımlarını dolduralım.
Domates salçasını 1 çay bardağı suyla karıştırıp köftelerin üstleri kızarıncaya kadar pişirelim. Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapalım.
-
Ekmek içini ufalayalım, soğanı rendeleyin. Kıymaya ekmek içi, soğan, 1 yumurta, tuz ve karabiber ekleyip yoğuralım.