Paşa köftesi tarifi
  • Malzemeler

    • 400 gram kıyma
    • 2 dilim ekmek
    • 1 adet soğan
    • 2 yumurta
    • 4 patates
    • 2 çorba kaşığı süt
    • 2 çorba kaşığı domates salçası
    • Orkide sıvıyağ
    • 1 çay bardağı su
    • 2-3 dal maydanoz
    • Tuz, karabiber
  • Yapılışı

    1. Ekmek içini ufalayalım, soğanı rendeleyin. Kıymaya ekmek içi, soğan, 1 yumurta, tuz ve karabiber ekleyip yoğuralım.

      Karışımdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.

      Ortalarını parmağımızla bastırarak çukurlaştırın. Çukur bölümleri üste gelecek şekilde tepsiye dizelim.

      1 çorba kaşığı sıvı yağı üstlerine gezdirip 210 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim. Patatesleri yumuşayıncaya kadar haşlayın.

      Kabuklarını soyup geniş bir tencerede ezerek püre haline getirelim. 1 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 yumurta, tuz, karabiber ve sütü ilave edip 5 dakika karıştırarak kısık ateşte pişirin.

      Patatesli karışımla köftelerin çukur kısımlarını dolduralım.

      Domates salçasını 1 çay bardağı suyla karıştırıp köftelerin üstleri kızarıncaya kadar pişirelim. Kıyılmış maydanozla süsleyip sıcak olarak servis yapalım.