Limonlu milföy tatlısı Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Limonlu milföy tatlısı tarifi
  • Malzemeler

    • 4'lü 1 paket milföy hamuru
    • 100 gram tozşeker
    • 200 gram badem
    • 2 adet yumurtanın sarısı
    • 1 adet limon
    • Yarım paket limon jölesi
    • Yarım su bardağı su
  • Yapılışı

    1. Unlanmış zeminde milföy hamurunu açıp dörde bölelim. Bu işlemi dört defa tekrarlayalım. Islatılmış tepsiye hamurların yarısını yani 8 parçayı dizelim. Bademlerin kabuklarını soyup, iyice dövelim. Bir kabın içinde tozşekeri, dövülmüş badem, 1 adet yumurtanın sarısı ve rendelenmiş limon kabuğunu birlikte karıştıralım. Bu karışımı tepsiye dizdiğimiz hamurların ortasına bölüştürerek koyalım. Kalan yumurta sarısının bir kısmını hamuların kenarına sürelim. Ayırdığımız diğer milföy hamurlarını, dolu oan hamurların üzerine kapatalım ve kenarları yapıştıralım. Milföylerin üzerine kalan yumurta sarısını sürelim. 220 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirelim. Limon jölesini yarım su bardağı suyla açalım. Fırından çıkardığımız milföylerin üzerine sürelim. İsteğe göre soğuk ya da sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.