Kaşarlı börek tarifi
  • Malzemeler

    • 6 adet yufka
    • 6 adet yumurta
    • 3 su bardağı su
    • Yarım paket margarin
    • Yarım su bardağı sıvı yağ
    • 50 gram beyaz peynir
    • 50 gram kaşar peyniri
    • 1 paket kabartma tozu
  • Yapılışı

    1. Öncelikle yumurtaları çukur bir kaba aktararak çırpalım. İyice çırptıktan sonra içine suyu, erittiğimiz margarini, sıvı yağı ve kabartma tozunu ilave ederek karıştıralım. Yağlanmış fırın tepsisine serdiğimiz yufkaların aralarına bu harcı bolca gezdirelim. Üç yufkayı buruşturarak sermek suretiyle tepsiye yerleştirelim. Arzuya göre üçüncü yufkayı da buruşturarak ve aralarına yağlı harç serperek tepsiye alalım. Kalan yağlı-yumurtalı harcın tamamını tepsiye boşaltalım. Böreğin üzerine bıçakla beş altı yerinden delik açalım. Üzerlerine kaşar rendesi serperek dilimleyelim. Önceden ısıtılmış 200-230 dereceli fırında altı üstü kızarana dek pişirelim.