Revani tarifi
  • Malzemeler

    • 4 adet yumurta
    • 1.5 u bardağı un
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 su bardağı irmik
    • 1 su bardağı erimiş margarin
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 paket vanilya
    • Şerbeti için
    • 4 su bardağı toz şeker
    • 4 su bardağı su
    • Yarım limon
    • Süslemek için
    • 2 çorba kaşığı krema
    • Çekilmiş şamfıstığı, hindistanceviz
  • Yapılışı

    1. Çukur bir kapta yumurtayı toz şekerle çırpalım. Sonra yağ ilave edelim. Diğer tarafta un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı harmanlayalım.

      Tahta bir kaşıkla yumurtaları ilave edelim. Hazırlanan karışımı yağlanmış tepsiye dökelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.

      Bu arada, su ve toz şekeri ile şerbetini hazırlayalım. Sıcak şerbeti fırından çıkan sıcak revaninin üzerine gezdirelim.

      Revaninin şerbetinin iyice çekmesini bekleyelim. Soğuduktan sonra üzerini şamfıstığı, hindistanceviz ve kremayla süsleyerek servis yapalım.