Profiterol Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Profiterol
-
Malzemeler
- Yarım paket margarin
- 1 su bardağı su
- 1 çimdik tuz
- 1 kesme şeker
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- Sosu için
- 100 gram margarin
- 2.5 kahve fincanı un
- 3 kahve fincanı şeker
- 1 kg süt
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı vanilya
-
Yapılışı
-
Yarım paket margarin tencerede eritilir. Eriyince içine 1 bardak su konur. Su kaynayınca tuz ve şeker ilave edilir. Tencere ocakta iken unda konulur. Hızlı hızlı karıştırılarak 5 dakika helva gibi kavrularak pişirilir.
Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Soğuyunca 4 yumurta teker teker kırılıp, (her biri 3-4 dakika ezilerek) hamura yedirilir.
Bir tatlı kaşığı her seferinde suya batırılarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp, çok az sıvı yağ ile yağlanmış tepsiye 2 cm. ara ile dizilir. Önceden ısıtılmış 175 derece turbo fırında, orta rafta üstü hafif pembeleşinceye kadar hiç açmadan pişirilir.
Fırının kapağı hiç açılmadan soğuması beklenir.
Kremanın yapılışı
Margarin eritilir.İçine un konur. 3 dakika kavrulur. Ocaktan alınıp, içine şeker ilave edilir ve karıştırılır.
Sonra süt eklenir. Sürekli karıştırılarak pişirilir. Soğuyunca 1 paket vanilya eklenip 10-15 dakika çırpılır.
Profiterolün yapılışı
Daha önce pişen hamurların içi üste doğru hafifçe kesilir. Krema kaşıkla içine doldurulur.
Kalan kremanın içine yarım çay bardağı su ile 1 yemek kaşığı kakao konur ve ocakta pişirilir. Pişirilirken içine 1 paket çikolata atılır.
Daha sonra profiterolün üstüne sıcak olarak dökülür. Üzerine hindistan cevizi serpilip, servise hazırlanır.
-
Yarım paket margarin tencerede eritilir. Eriyince içine 1 bardak su konur. Su kaynayınca tuz ve şeker ilave edilir. Tencere ocakta iken unda konulur. Hızlı hızlı karıştırılarak 5 dakika helva gibi kavrularak pişirilir.