Profiterol tarifi
  • Malzemeler

    • Yarım paket margarin
    • 1 su bardağı su
    • 1 çimdik tuz
    • 1 kesme şeker
    • 4 adet yumurta
    • 1 su bardağı un
    • Sosu için
    • 100 gram margarin
    • 2.5 kahve fincanı un
    • 3 kahve fincanı şeker
    • 1 kg süt
    • 1 yemek kaşığı kakao
    • 1 yemek kaşığı vanilya
  • Yapılışı

    1. Yarım paket margarin tencerede eritilir. Eriyince içine 1 bardak su konur. Su kaynayınca tuz ve şeker ilave edilir. Tencere ocakta iken unda konulur. Hızlı hızlı karıştırılarak 5 dakika helva gibi kavrularak pişirilir.

      Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır. Soğuyunca 4 yumurta teker teker kırılıp, (her biri 3-4 dakika ezilerek) hamura yedirilir.

      Bir tatlı kaşığı her seferinde suya batırılarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp, çok az sıvı yağ ile yağlanmış tepsiye 2 cm. ara ile dizilir. Önceden ısıtılmış 175 derece turbo fırında, orta rafta üstü hafif pembeleşinceye kadar hiç açmadan pişirilir.

      Fırının kapağı hiç açılmadan soğuması beklenir.

      Kremanın yapılışı
      Margarin eritilir.İçine un konur. 3 dakika kavrulur. Ocaktan alınıp, içine şeker ilave edilir ve karıştırılır.

      Sonra süt eklenir. Sürekli karıştırılarak pişirilir. Soğuyunca 1 paket vanilya eklenip 10-15 dakika çırpılır.

      Profiterolün yapılışı

      Daha önce pişen hamurların içi üste doğru hafifçe kesilir. Krema kaşıkla içine doldurulur.

      Kalan kremanın içine yarım çay bardağı su ile 1 yemek kaşığı kakao konur ve ocakta pişirilir. Pişirilirken içine 1 paket çikolata atılır.

      Daha sonra profiterolün üstüne sıcak olarak dökülür. Üzerine hindistan cevizi serpilip, servise hazırlanır.