Hamsi tava tarifi
  • Malzemeler

    • 1 kg hamsi
    • Tuz
    • 100 gram soğan
    • ayçiçek yağı
    • 2 çorba kaşığı un
    • 10 diş sarımsak dövülmüş
    • 3 çorba kaşığı sirke
  • Yapılışı

    1. Ayçiçek yağını bir tavada kızdıralım. Hamsilerin 5-6'sını kuyruklarından birleştirerek tutalım. Una bulayalım ve kuyrukları tavanın ortasına bakacak biçimde kızgın yağa yerleştirelim. Geri kalanları da aynı biçimde tavaya yerleştirerek altın sarısı renk alıncaya kadar kızarttıktan sonra süzdürerek tavadan alalım. Üzerine havlu kağıt serilmiş bir tabağa çıkaralım. Bir kapta sirke ve sarımsağı karıştıralım. Balıkların yanında sarımsaklı sirke ile servis yapalım. Afiyet olsun.