Kıbrıs cacığı tarifi
  • Malzemeler

    • 1 küçük kavanoz mayonez
    • 4 adet salatalık
    • 2 kase yoğurt ve 2 diş sarımsak
    • 3 orta boy patates
    • 200 gram sert beyaz peynir
    • Üzeri için
    • Karabiber, kırmızı biber, nane
    • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yapılışı

    1. Patatesler haşlanır ve ezilerek püre haline getirilir, salatalıklar rendelenip suyu iyice sıkılarak posası bir kaba konur.

      Üzerine peynir rendelenip uzun bir borcam da hepsi harmanlanır.

      Ayrı bir kapta sarımsaklı yoğurt yapılıp üzerine 1 kavanoz mayonez konarak karıştırılır.

      hepsi borcamda iyice karıştırılıp birbirine yedirilir üzerine baharatı konularak

      1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilir. Buzdolabında 20 dakika bekletilip kaselerde servis edilir. Katı kıvamda olduğu için servisi kolaydır.