Piliç fırında tarifi
  • Malzemeler

    • 1 orta boy piliç
    • 1 soğan
    • 3 domates
    • 3 sivri biber
    • 1 çorba kaşığı margarin
    • 1 defne yaprağı
    • 2 su bardağı su
    • Tuz, kara biber
    • Beğendi için
    • 1 kg patlıcan
    • 1 limon suyu
    • 2 çorba kaşığı margarin
    • 2 çorba kaşığı un
    • 2 su bardağı sıcak süt
    • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Pilici yıkayıp parçalara ayıralım. Soğanları soyup piyazlık doğrayalım. Domateslerin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayalım. Sivri biberleri temizleyip bir parmak kalınlığında dilimleyin. Margarini tavada eritip piliç, parçalarını ekleyelim.

      İki taraflı pişirip tavadan alalım. Aynı yağda soğan ve sivri biberleri kavuralım. Domates, defne yaprağı, tuz, karabiber ve et suyunu ekleyip pişirelim.

      Piliç etlerini fırın kabına yerleştirip üzerine domatesli sosu dökelim. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirelim.

      Patlıcanları közleyip soyalım. Limon ve tuz ekleyip püre yapalım. Margarini eritip unu kavurup, sütü ekleyerek karıştıralım.


      Koyulaşınca kaşar peynirini ekleyip ateşten alalım. Patlıcan püresiyle karıştırıp servis kabına yayalım. Üzerine piliç etlerini yerleştirip servis yapalım.