Havuçlu kek tarifi
  • Malzemeler

    • 1 su bardağı rendelenmiş havuç
    • Yarım su bardağı sıvı yağ
    • 2 yumurta
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 1.5 su bardağı un
    • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    • 1 çay kaşığı vanilya
    • Yaım çay kaşığı tarçın
    • 1 kahve fincanı kayısı marmelatı
    • 1 çorba kaşığı su
    • 1 tutam tuz
  • Yapılışı

    1. İlk önce fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtalım. Kek kalıbını yağlayalım. Derin bir kapta sıvıyağ, yumurta ve tozşekeri karıştıralım. Un, kabartma, tozu, vanilya, tarçın ve tuzu ekleyip köpük köpük oluncaya kadar çırpalım. Havucu ekleyip karıştırdıktan sonra kek kalıbına dökelim. Fırında 30 dakika pişirelim. Kayısı marmelatını 1 çorba kaşığı su ile karıştırıp ısıtalım. Soğuk kekik üzerine marmelatı fırça ile sürelim. Dilimleyip servis yapalım. Afiyet olsun.