Çikolata soslu armut tarifi
  • Malzemeler

    • 4 büyük armut
    • 1 kare sade çikolata
    • 1 su bardağı ceviz içi
    • Yarım su bardağı kuru üzüm
    • 1 su bardağı toz şeker
    • Yarım su bardağı su
    • 2 çorba kaşığı çekilmiş şam fıstık
  • Yapılışı

    1. Armutları yıkayıp kabuklarını soyalım. Çekirdek kısımlarını sebze oyacağı ile çıkaralım. Kararmamaları için limonlu suda bekletelim. Kuru üzümü yumuşaması için ılık suda bekletip süzelim. Cevizleri ufalayıp üzümle karıştıralım. Armutların içini cevizli karışımla dolduralım. Armutları fırın kalıbına dizelim. Şekerli suyu ilave edelim. Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında armutlar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Çikolatayı benmari usulü eritelim. Armutlar soğuyunca servis tabağına alıp üzerlerine çikolata sosu dökelim. Şam fıstıkla süsleyip servis yapalım. Afiyet olsun.