Kahveli pay tarifi
  • Malzemeler

    • 1 çay bardağı sıcak su
    • 2 tatlı kaşığı hazır kahve
    • 2 kahve fincanı margarin
    • 3 yumurta
    • 4 kahve fincanı pudra şekeri
    • 4 kahve fincanı hazır kek unu
    • 1 paket sade çikolata
    • Krema için
    • 2 çorba kaşığı mısır nişastası
    • 2 çorba kaşığı şeker
    • 1 yumurta
    • 2.5 su bardağı süt
    • 2 tatlı kaşığı hazır kahve
    • 1 paket toz krem şanti
    • Süslemek için
    • Çikolata rendesi
  • Yapılışı

    1. Kahveyi sıcak suda eritip soğumaya bırakalım. Margarini eritip soğutalım. Pudra şekeri ve yumurtaları derin bir kasede köpük köpük oluncaya kadar çırpalım. Margarin ve kahveyi ilave edip tekrar çırpalım. Kek ununu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar karıştıralım. 25 cm. çapında kelepçeli bir kek kalıbını yağlayalım. Hamuru kalıba boşaltıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirelim. Fırından çıkarıp soğumaya bırakalım. Çikolatayı benmari usulü eritip kekik üzerine sürelim. Kremayı hazırlamak için, bir kasede mısır nişastasını iki çorba kaşığı sütle eritip 1 yumurtayı ekleyerek çırpalım. 4 çorba kaşığı sütü ısıtıp 2 tatlı kaşığı kahveyi sütte eritelim. 2 su bardağı sütü derin bir tencereye alalım. Şeker, kahve ve nişastalı karışımı ilave edip iyice çırpalım. Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirelim. Ateşten alıp soğumaya bırakalım. Soğurken üzerinin kabuklanmaması için arada bir karıştıralım. Krema ılınınca pastanın üzerine sürüp buzdolabında 3 saat bekletelim. Krem şantiyi paketin üzerindeki tarife göre hazırlayalım. Soğuk pastanın üzerini krem şanti ile kaplayıp çikolata rendesiyle süsleyelim. Dilimleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.