Mantarlı tavuk sote tarifi
  • Malzemeler

    • 350 gram kuşbaşı tavuk eti
    • Yarım kg mantar
    • 2 adet soğan
    • 2 adet domates
    • 100 gram haşlanmış bezelye
    • 3-4 adet sivri biber
    • 3/4 çay bardağı sıvı yağ
    • 4-5 diş sarımsak
    • Tuz, kara biber, kekik
  • Yapılışı

    1. Tavaya sıvı yağı alıp, küp doğranmış soğanları ve kuşbaşı tavuk etlerini ilave edelim. Arada bir karıştırarak,tavuk etleri iyice yumuşayana dek pişirelim.

      Mantarları ince ince doğrayalım. Doğranmış mantarları tavuğa ilave edip, mantarlar suyunu bırakıp çekene dek kavurmaya devam edelim. Domatesleri kuşbaşı iriliğinde doğrayalım.

      Doğranmış domatesleri ve haşlanmış bezelyeleri, doğranmış sivri biberleri, tuz, kara biber ve kekiği tavuklu mantarlı karışıma katalım.

      Arada bir karıştırarak pişirelim. Daha sonra servis yapalım.