Fırında sebzeli balık Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Fırında sebzeli balık tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet çipura
    • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 4 adet arpacık soğan
    • 6 adet mantar
    • Yarım limon
    • 1 adet defne yaprağı
    • 2 adet domates
    • Tuz, alimünyum folyo
  • Yapılışı

    1. Balığı temizleyip yıkayalım. Uzun bir fırın kabına alüminyum folyo döşeyelim.

      Balığı tuzlayıp, folyoya yerleştirelim. Üzerine fırçayla 1 çorba kaşığı zeytinyağı sürelim. Mantarları ikiye keselim. Arpacık soğanların kabuklarını soyalım. Mantar ve soğanların bir kısmını balığın içine yerleştirelim, bir kısmını balığın içine yerleştirelim, bir kısmını da üzerinde bırakalım.

      Limonu incecik dilimleyin. Defne yaprağı ile birlikte limon dilimlerini de balığın yanına yerleştirin.

      Domatesi küçük doğrayıp balığın üzerine koyalım. Üzerini folyo ile kapatalım. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirelim. Fırından alıp, üzerindeki folyoyu hafifçe yırtarak, servis yapalım.