Etli ve bezelyeli rulo börek Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Etli ve bezelyeli rulo börek tarifi
  • Malzemeler

    • 500 gram koyun eti
    • 12 hazır yufka
    • 1 havuç
    • 250 gram margarin
    • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
    • 2 soğan
    • 1 demet maydanoz
    • 2 domates
    • Tuz, kara biber
  • Yapılışı

    1. Soğanları temizleyip kıyalım. Eti kuşbaşı doğrayalım. Domatesleri rendeleyin. Maydanozu temizleyip kıyalım. Havucu soyup rendeleyin.

      Bir kaşık margarini tavada eritip soğanları kavuralım. Eti ilave edip suyunu çekene kadar kavurmaya devam edelim.

      Domatesleri ekleyip pişirmeye devam edelim. Bezelye, bir bardak sıcak su ve havucu ilave edelim. Tuz ve kara biberi de ekleyip tatlandıralım.

      Etler iyice yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirelim. Ocaktan alıp soğumaya bırakalım. Kalan margarini eritip, soğutalım. Yufkaların kenarlarını bıçakla kesip kare parçalar hazırlayalım.

      Aralarına eritilmiş margarin sürerek altı kat olacak şekilde üst üste yerleştirelim. 6 yufkanın ortasına etli malzemeyi dökelim. Kalan yufkaların arasına tereyağı sürerek diğerlerinin üzerine dizelim.

      Rulo şeklinde sarıp yağlanmış tepsiye yerleştirelim. 170 derece sıcaklığa ayarladığımız fırında pişirelim. Dilimleyerek servis yapalım.