Ev usulü cezerye Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Ev usulü cezerye
-
Malzemeler
- 4 havuç
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 su bardağı fındık
- 2 su bardağı ceviz içi
- Üzeri için
- 6-7 ceviz
- 1 çorba kaşığı hindistancevizi
-
Yapılışı
- Havuçları temizleyip rendeleyelim. Şeker, su ve havucu bir tencereye alıp 15 dakika karıştırarak pişirelim. Un ve nişastayı ekleyip 5 dakika daha pişirelim. Çekilmiş fındık ve ceviz içini karışıma ilave edip karıştıralım. Birkaç dakika pişirip tencereyi ocaktan alalım. Yuvarlak, büyük bir kasenin içini ıslatalım. Karışımı kaseye alıp buzdolabında 2-3 saat bekletelim. Tatlıyı servis tabağına ters çevirelim. Üzerini cevizle süsleyip hindistancevizi serpiştirelim. Dilimleyip servis yapalım. Afiyet olsun.