Ev usulü cezerye tarifi
  • Malzemeler

    • 4 havuç
    • 3 su bardağı toz şeker
    • 1 su bardağı su
    • 1 tatlı kaşığı un
    • 1 tatlı kaşığı nişasta
    • 1 su bardağı fındık
    • 2 su bardağı ceviz içi
    • Üzeri için
    • 6-7 ceviz
    • 1 çorba kaşığı hindistancevizi
  • Yapılışı

    1. Havuçları temizleyip rendeleyelim. Şeker, su ve havucu bir tencereye alıp 15 dakika karıştırarak pişirelim. Un ve nişastayı ekleyip 5 dakika daha pişirelim. Çekilmiş fındık ve ceviz içini karışıma ilave edip karıştıralım. Birkaç dakika pişirip tencereyi ocaktan alalım. Yuvarlak, büyük bir kasenin içini ıslatalım. Karışımı kaseye alıp buzdolabında 2-3 saat bekletelim. Tatlıyı servis tabağına ters çevirelim. Üzerini cevizle süsleyip hindistancevizi serpiştirelim. Dilimleyip servis yapalım. Afiyet olsun.