Çiğ börek tarifi
  • Malzemeler

    • 3 su bardağı un
    • 1 yumurta
    • Aldığı kadar ılık su
    • 150 gram kıyma
    • 1 soğan
    • Kızartmak için
    • sıvı yağ
    • Tuz, karabiber
  • Yapılışı

    1. Unu yoğurma kabına alalım. Tuz, yumurta ve ılık suyu yavaş yavaş ekleyerek pürüzsüz bir hamur haline gelinceye kadar yoğuralım. Hamurdan yarım limon büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım.

      Hamur bezelerinin üzerine nemli bez ötüp 15 dakika bekletelim. Soğanı ince ince doğrayalım.

      Kıymaya soğan, 1-2 kaşık ılık su, tuz ve kara biber ekleyip yoğuralım. Hamur bezelerini 10-15 santim çapında daireler şeklinde açalım. Hamurun yarısına kıymalı karışımdan yayıp ikiye katlayın.

      Kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartalım. Sıcak olarak servis yapalım.