Tahinli balık tarifi
  • Malzemeler

    • 6 fener balığı filetosu
    • 2 limon suyu
    • 5 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 2 büyük kuru soğan
    • 4 çorba kaşığı tahin
    • 3 diş sarımsak
    • Yarım su bardağından biraz az su
    • Tuz
    • Karabiber
  • Yapılışı

    1. 180 dereceye ayarlı fırınımızı ısıtalım. Balıklarımızı fazla derin olmayan bir fırın kabına yerleştirelim. 2 çoba kaşığı limon suyu, tuz, biber ve 2 çorba kaşığı zeytinyağını döküp 15 dakika pişirelim.

      Soğanları kıyalım ve geri kalan zeytinyağında kavuralım. Tahin ve sarımsağı, bir miktar tuzla bir kabın içinde çırpalım, yavaş yavaş su ve geri kalan limon suyunu ilave edelim. Karışımımız krema haline gelinceye kadar çırpmaya devam edelim.

      Pişirdiğimiz balıkları fırından alalım, üzerlerine kavrulmuş soğanları serpiştirelim. Tahinli sosu da ilave ederek 15 dakika daha pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.