Sebzeli börek tarifi
  • Malzemeler

    • 4 adet yufka
    • 1 demet ıspanak
    • 5 adet sosis
    • 2 adet havuç
    • 1 su bardağı kaşar peyniri
    • 1 su bardağı sıvıyağ
    • 1 yumurta sarısı
  • Yapılışı

    1. ıspanağın saplarını kesip, yapraklarını yıkayalım. Yaprakların suyu süzüldükten sonra ince doğrayalım. 2 adet yufkayı arasına yağ sürüp üst üste koyalım. Üstte kalan yufkayı yağlayalım ve ıspanağı yayalım. Üzerine üçüncü yufkayı koyup yağladıktan sonra rendelenmiş havucu yayalım. Havuçlu harcın üzerini yufka ile kapatıp yağlayalım. Üzerine küçük doğranmış sosis ve rendelenmiş kaşar peynirini yayalım. Sebzeli böreğin köşelerini hafifçe içeri kıvırıp, rulo şeklinde saralım. Ruloyu ortadan ikiye bölelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürelim. 200 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirelim. Dilimleyip, sıcak olarak servis yapalım.