Kıtır helva tarifi
  • Malzemeler

    • 3 su bardağı un
    • 250 gram margarin
    • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
    • 2 su bardağı toz şeker
    • Üzeri için
    • Tarçın
  • Yapılışı

    1. Teflon tencereye 3 su bardağı unu alalım. Tahta bir kaşıkla karıştırıp, kavuralım. Ocağın altını kapatalım. Dövülmüş ceviz ve margarini de tencereye ekleyelim. Sürekli karıştırıp, yağı una yedirelim. Şekeri ekleyip, karıştıralım. Ilındıktan sonra elimizle küçük parçalar kopartalım. Yuvarlayıp, şekillendirelim. Tarçın ya da hindistancevizi ile süsleyip, tabağa dizelim. Bu helvanın özelliği şekerin ağıza kıtır kıtır gelmesidir. Afiyet olsun.