Labne peynirli kayısılı kup Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Labne peynirli kayısılı kup tarifi
  • Malzemeler

    • 10 adet sade pötibör bisküvi
    • 12 adet kuru kayısı
    • 3 çorba kaşığı tozşeker
    • 11 çorba kaşığı portakal suyu
    • 350 gram labne peyniri
    • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
    • 1 kutu krema
    • Yarım su bardağında biraz fazla pudraşekeri
    • Süslemek için
    • Kuyu kayısı ve ceviz
  • Yapılışı

    1. Pötibör bisküvileri elimizle ufalayalım. Kayısıları boyuna ikiye bölelim. Küçük bir teflon tencereye tozşekeri aktaralım. Üzerine portakal suyunu ekleyelim. Ateşi yükseltelim 2-3 dakika pişirelim. Pişirirken de kayısıları sık sık çevirelim. Kayısıları tencerenin içinde soğumaya bırakalım. Labne peynirini krema gibi yumuşak bir kıvam alana dek karıştıralım. Başka bir kapta kremayla pudra şekerini koyulaşana dek çırpalım. Labne peynirini kremalı karışıma ilave edelim. Elde ettiğimiz karışımın yarısını kuplara bölüştürelim. Ufalanmış bisküvileri ekleyelim. Karamel soslu kayısıları ve dövülmüş cevizi bölüştürelim. Kalan kremayı kuplara bölüştürerek ekleyelim. Son olarak dövülmüş ceviz ve kuru kayısılarla süsleyelim. Buzdolabında 1 saat bekletip, servis yapalım. Afiyet olsun.