Kivili Cheesecake tarifi
  • Malzemeler

    • 2 çorba kaşığı margarin
    • 2 paket yulaflı biküvi
    • 1 su bardağı süzme yoğurt
    • 1 paket toz krem şanti
    • 3 çorba kaşığı toz jelatin
    • 3 çorba kaşığı kaynar su
    • 4 çorba kaşığı pudraşekeri
    • 1 su bardağı süt
    • Süslemek için
    • 2 adet kivi
  • Yapılışı

    1. Margarini eritip bisküvileri mutfak robotunda ufalayalım. Margarin ve ufalanmış bisküviyi iyice karıştıralım. Kelepçeli kek kalıbının tabanına bisküvili karışımı elimizle bastırarak döşeyelim. İnce dilimler halinde kesilmiş kivileri keleple ikalıbın kenarlarına dizelim. Toz jelatin 3 çorba kaşığı kaynar suda eritelim. Büyük bir kabın içinde yoğurt, toz krem şanti, pudraşekeri ve sütü çırpma teliyle karıştıralım. Erimiş olan jelatini de içine ilave edip, 1-2 kez karıştırdıktan sonra kelepçeli kalıbın içine dökelim. Buzdolabında 5 saat beklettikten sonra, üzerini kivi dilimleriyle süsleyerek servis yapalım. Kivi yerine dilediğiniz başka mevyeleri de kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.