Sebzeli kuzu sırtı tarifi
  • Malzemeler

    • 6 parça kuzu sırt
    • 3 kabak
    • 4 domates
    • 3 sivribiber
    • 1 soğan
    • 2-3 diş sarımsak
    • 2 su bardağı et suyu
    • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
    • Tuz
    • Karabiber
  • Yapılışı

    1. Önce fırınımızı 170 derece sıcaklığa ayarlayıp ısıtalım. Domatesleri soyup minik küpler halinde doğrayalım. Sivri biberleri temizleyip ince ince dilimleyelim. Sarımsakları soyup ezelim. Soğanı piyazlık doğrayalım, kabakları temizleyip ince halkalar şeklinde dilimleyelim. Sıvı yağı tencerede kızdıralım. Etlerin üzerine tuz, kekik ve kara biber serpip yağda iki taraflı kızartalım. Kızarmış etleri kevgirle alıp ısıya dayanıklı cam fırın kabına yerleştirelim. Soğan, sivri biber ve sarımsağı tencerede kalan yağa ilave edip orta ateşte sote edelim. Domatesleri ekleyip salça kıvamında oluncaya kadar pişirelim. 1 tutam tuz ve kara biber ekelim. Kabakları etlere ilave ederek, üzerine hazırladığımız salçayı gezdirelim. Et suyunu ekleyip fırına verelim. 35 dakika pişirip sıcak olarak servis yapalım.