Mantar soslu ızgara hindi Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Mantar soslu ızgara hindi tarifi
  • Malzemeler

    • 4 hindi baget
    • 10-15 mantar
    • 3 sivri biber
    • 4 domates
    • 2 soğan
    • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
    • Yarım su bardağı su
    • Tuz
    • Kara biber
    • Marinat için
    • 1 çay bardağı zeytinyağı
    • 1 çay kaşığı kekik
    • 1 çay kaşığı hardal
    • 1 çay kaşığı kara biber
    • 1 çay kaşığı pul biber
    • 4-5 diş sarımsak
    • 1 tutam tuz
  • Yapılışı

    1. marinatı hazırlamak için sarımsakları soyup ezelim. Zeytinyağı, sarımsak, kekik, hardal, pul biber, kara biber ve tuzu büyük bir kasede karıştıralım. Hindi butlarını karışımın içine yerleştirip yarım saat marine edelim. Mantarları iyice yıkayıp kurulayalım ve ince ince dilimleyelim. Soğanları kıyalım, sivri biberleri temizleyip küçük küçük, domateslerin de kabuklarını soyup küp küp doğrayalım. Sıvıyağı tavada kızdıralım. Soğanı ilave edip sote edelim. Sivri biber ve domatesi ekleyip kavuralım. Tuz ve kara biber serpelim. Mantarları ve suyu ilave edip kapağı kapalı olarak pişirelim. Hindi bagetlerini marinattan çıkarıp ızgarada iki taraflı kızartalım. Servis tabağına alıp mantarlı sos eşliğinde servis yapalım.