Tere çorbası tarifi
  • Malzemeler

    • 1 çorba kaşığı dere otu (ince kıyılmış)
    • 8-10 adet karabiber (iri kırılmış)
    • 1 adet havuç (halka doğranmış)
    • 1 sap kereviz (yalnız sap)
    • 1 adet patates (iri kuş başı doğranmış)
    • 4 çorba kaşığı limon suyu
    • 1 adet ufak soğan (4`e bölünmüş)
    • 2 çay fincanı su
    • 1 paket Diyet Sosis (lokma doğranmış)
    • 2 çay fincanı piliç suyu
  • Yapılışı

    1. Piliç suyunu ve suyu kaynatın. Malzemeleri sırası ile karabiber, limon suyu, soğan, havuç, patates, kereviz, sosis ve dere otunu orta hararetli ateşte 20 dakika pişirilir. Arzu edilirse yumurta veya yoğurt ile terbiye de yapılabilir. Değişik sevilen sebzeler ile de yapılabilir.

      Bize bu tarifi İzmirden yollayan ziyaretçimize teşekkür ederiz.