Tavuklu kereviz dolma tarifi
  • Malzemeler

    • 500 gram kuşbaşı tavuk eti
    • 4 adet kereviz
    • Limonlu su
    • Yarım çay bardağı zeytinyağı
    • 25 adet arpacık soğanı
    • 1 adet domates
    • Yarım demet dereotu
    • Tane karabiber
    • 8 çorba kaşığı rendelenmiş beyaz peynir
  • Yapılışı

    1. Kerevizleri soyduktan sonra ikiye bölelim. Limonlu suda yumuşayana dek haşlayalım. İçlerini oyalım. Zeytinyağını bir tavada ısıtalım. Kabukları soyulmuş arpacık soğanlarını tavaya aktaralım. Hafifçe pembeleşene dek kavuralım. Kerevizin içinden çıkardığımız parçaları ezelim. Küp doğradığımız tavuk etlerini, kerevizin içinden çıkardığımız parçaları, küçük doğranmış domatesi, tane kara biberleri ve ince kıyılmış yarım demet dereotunu ekleyelim. 1-2 kez karıştırdıktan sonra tavayı ateşin üzerinden alalım. Hazırladığımız harcı kerevizlerin içine dolduralım. Küçük bir fırın tepsisine boşaltalım. Üzerlerine rendelenmiş peynir koyalım. Önceden ısıtılmış fırında peynir eriyene dek bekletelim. Sıcak olarak servis yapalım.