Sebzeli Tavuk Kavurma tarifi
  • Malzemeler

    • 300 gram Tavuk Göğüs Eti
    • 1 adet Havuç
    • 6 adet minik Mısır
    • 1 adet Kırmızı Biber
    • 1 adet Dolmalık Biber
    • 2 diş Sarımsak
    • 3 çorba kaşığı Zeytinyağ
    • Kekik
    • Karabiber
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Havucun kavrulması uzun süreceğinden 2 dakika kadar haşlayın. Kırmızı biber ve dolmalik biberi ince şeritler halinde doğrayın. Sonra tavukları ince şeritler halinde doğrayarak tavaya alıp kavurmaya başlayın. Bu sırada baharatları ilave edebilirsiniz. Tavukların üzerine rendelediğiniz sarımsakları koyun. Ardından doğradığınız biberleri ekleyerek kavurmaya devam edin. En sonunda haşladığınız havuçları da doğrayarak tavaya ekleyin. Havuçlarla da bir süre kavurduktan sonra yemeği servis tabağına alıp, minik mısırlarla süsleyebilirsiniz.