Dalyan köfte tarifi
  • Malzemeler

    • 750 gram dana kıyması
    • 750 gram koyun kıyması
    • 2 dilim bayat ekmek içi
    • 2 soğan
    • 4 yumurta
    • 3 havuç
    • 1 demet maydanoz
    • 1 çay kaşığı kimyon
    • Tuz
    • Karabiber
    • Domatesli sos için
    • 30 gram margarin
    • Yarım su bardağı un
    • 2 çorba kaşığı domates püresi
    • 5 su bardağı et suyu
  • Yapılışı

    1. Ekmek içini ıslatıp elimizle ufalayalım. Maydanozu temizleyip kıyalım. Soğanların kabuklarını soyup rendeleyelim. Havuçları temizleyip diri kıvamda haşlayalım. Yumurtaların ikisini katı kıvamda haşlayalım. Kıymaları bir kaba alıp yoğuralım. Ekmek içi, maydanoz, soğan, kimyon, 2 yumurta, tuz ve karabiberi ilave edip yoğurmaya devam edelim. Köfteli harcı düz bir zemin üzerine alıp dikdörtgen şeklinde açalım. Otasına yumurta ve havucu yerleştirelim. Rulo şekline saralım. Fırın kabına yerleştirip önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirelim. Köftenin pişen suyunu bir kaba ayıralım. Domatesli sos için, margarini tavaya alıp ısıtalım. Unu ilave edelim. Köftenin suyundan azar azar ilave ederek unu kavurmaya devam edelim. Domates püresini ekleyip bir taşım kaynatalım. Et suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatalım. Et suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatalım. Dalyan köfteyi sosla birlikte servis yapalım.