Çikolatalı ve bademli armut Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Çikolatalı ve bademli armut tarifi
  • Malzemeler

    • 4 adet armut
    • 1.5 su bardağı toz şeker
    • Yarım su bardağı beyaz şarap
    • 100 gram çikolata
    • 1 çorba kaşığı krema
    • 1 su bardağı badem
  • Yapılışı

    1. Öncelikle armutları, saplarını kesmeden soyalım. Şarap ve şeker ile bir tencereye oturtup, yumuşayana dek pişirelim. Soğumaya bırakalım. Diğer tarafta çikolatayı porselen bir kaseye koyalım. İçi sıcak su dolu bir tencereye oturtalım. Tencereyi orta hararetli bir ateşe koyalım. Benmari usulü eritelim. Eriyen çikolataya 1 çorba kaşığı kremayı ekleyelim. Bademleri de sıcak su içinde birkaç dakika bekletelim. Kabuklarını soyalım. Diklemesine ikiye bölüp, fırına atalım. Hafifçe sararmalarını sağlayalım. Pişirip soğuttuğumuz armutların, sapına yakın kısmına bir bıçak ucuyla küçük çentikler açalım. Bu çentiklere kavrulmuş bademleri sokalım. Armutları bademli kısmına kadar erimiş çikolataya batırıp, servis yapalım. Afiyet olsun.