Fasulye türlüsü tarifi
  • Malzemeler

    • 1 su bardağı haşlanmış barbunya
    • 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
    • 500 gram taze fasulye
    • 2 adet soğan
    • 1 çay bardağı zeytinyağı
    • 1 adet domates
    • 2 adet sivri biber
    • Tuz
    • Kırmızıbiber
    • Karabiber
    • 2 adet kesme şeker
    • Yarım demet maydanoz
  • Yapılışı

    1. Önce kuru fasulye ve barbunyayı haşlayalım. Soğanları halka halka doğrayalım.

      Tencerede 1 çay bardağı zeytinyağ ile 5 dakika soteleyin.

      Küp doğranmış domatesi, küçük doğranmış sivri biberleri, tuzu ve kesme şekerleri ekleyelim.

      Taze fasulyeleri ayıklayıp, yıkadıktan sonra doğrayalım.

      Soğanlar ile fasulyeleri tencereye aktaralım. Üzerini aşacak kadar ılık su koyup, kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirelim.

      Ocaktan almadan üzerine 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulyeyi ve 1 su bardağı barbunyayı ilave edip, 5 dakika daha kısık ateşte kaynatalım. Ateşten alalım. Üzerine kırmızı biber, karabiber ve ince kıyılmış maydanoz serpip, soğuyunca servis yapalım.