İrmikli puding tarifi
  • Malzemeler

    • 1.5 su bardağı süt
    • 1 kahve fincanı irmik
    • 30 gram margarin
    • 1 kahve fincanı tozşeker
    • 1 adet yumurta
    • 30 gram badem
    • 30 gram kuru üzüm
    • Kalıplar için yağ ve toz şeker
    • 250ml kayısı suyu
    • 1 yemek kaşığı nişasta
    • 20 gram yaprak badem
    • Tarçın
    • karanfil
    • yenibahar
  • Yapılışı

    1. Yumurtanın sarı ve beyazını ayıralım. Sütle irmiği kaynatıp sürekli karıştırarak hafif ateşte 5 dakika pişirelim. Margarin, şeker, tarçın, karanfil, yenibahar ve yumurta sarısını katıp karıştıralıma. Yumurta beyazını çırparak kar haline getirelim ve baharatlı karışıma ekleyelim. Karıştırarak kaynatalım. Çekilmiş badem ve üzümleri ilave edelim. 4 adet küçük kalıbı yağlayıp içine şeker serpelim. Hazırladığımız pudingi kalıplara dolduralım ve 1 saat buzdolabında bekletelim. Kayısı suyunu ısıtıp suda erittiğimiz nişasta ile koyulaştıralım. Pudingleri tabaklara çıkartıp kayısılı sos ve yaprak bademle servis yapalım. Afiyet olsun.