İrmikli puding Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
İrmikli puding
-
Malzemeler
- 1.5 su bardağı süt
- 1 kahve fincanı irmik
- 30 gram margarin
- 1 kahve fincanı tozşeker
- 1 adet yumurta
- 30 gram badem
- 30 gram kuru üzüm
- Kalıplar için yağ ve toz şeker
- 250ml kayısı suyu
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 20 gram yaprak badem
- Tarçın
- karanfil
- yenibahar
-
Yapılışı
- Yumurtanın sarı ve beyazını ayıralım. Sütle irmiği kaynatıp sürekli karıştırarak hafif ateşte 5 dakika pişirelim. Margarin, şeker, tarçın, karanfil, yenibahar ve yumurta sarısını katıp karıştıralıma. Yumurta beyazını çırparak kar haline getirelim ve baharatlı karışıma ekleyelim. Karıştırarak kaynatalım. Çekilmiş badem ve üzümleri ilave edelim. 4 adet küçük kalıbı yağlayıp içine şeker serpelim. Hazırladığımız pudingi kalıplara dolduralım ve 1 saat buzdolabında bekletelim. Kayısı suyunu ısıtıp suda erittiğimiz nişasta ile koyulaştıralım. Pudingleri tabaklara çıkartıp kayısılı sos ve yaprak bademle servis yapalım. Afiyet olsun.