Mantarlı piliç tarifi
  • Malzemeler

    • 750 gram piliç kuşbaşı
    • 200 gram mantar
    • 3 adet soğan
    • 4 havuç
    • 1 tatlı kaşığı hardal
    • 2 adet domates
    • 1 çorba kaşığı mısır nişastası
    • 1 çorba kaşığı susam
    • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
    • Yarım kahve fincanı sıcak su
    • Tuz
    • Hamur için
    • 300 gram un
    • 150 gram tereyağı
    • 1 yumurta sarısı
    • 8-9 çorba kaşığı soğuk su
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Mantarları temizleyip dilimleyelim. Havuçları temizleyip doğrayalım. Soğanları soyup dilimleyelim. Etleri mısır nişastası ve susama bulayalım. Yağı tavada kızdırıp soğan ve havucu soteleyelim. Hardal, mantar ve eti ilave edip mantarlar suyunu salıp çekinceye kadar kavuralım. Küçük küçük doğradığımız domates ve sıcak suyu ilave edip 5 dakika pişirelim. Unu hamur yoğurma kabına eleyelim, tereyağı ve yumurta sarısını ilave edip yoğuralım. Suyu azar azar yedirerek ekleyip düzgün bir hamur hazırlayalım. Hamuru streç folyoya sarıp buzlukta 10 dakika bekletelim. Hamuru biri büyük iki bezeye ayırıp oklava ile açalım. Fırın kalıbını yağlı kağıtla kaplayıp büyük hamuru kenarları dışa taşacak şekilde içine yayalım. Hamurun dibini çatalla yer yer delip sebzeli eti ilave edelim. Diğer hamuru kalıbın büyüklüğünde açıp üzerine yerleştirelim. Büyük hamurun dışa taşan kenarları üste doğru kıvıralım. Hamurun üzerini artan hamurlarla dekoratif bir şekilde süsleyip yumurta sarısı sürelima. Ortasına delik açıp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım.