Çikolatalı  kek tarifi
  • Malzemeler

    • 125 gram sütlü çikolata
    • Yarım su bardağı margarin
    • 1 su bardağı tozşeker
    • 2 paket vanilya
    • Yarım paket kabartma tozu
    • Yarım su bardağı süt
    • 3 çorba kaşığı kakao
    • 1.5 su bardağı un
    • Pudra şekeri
    • 4 yumurta
  • Yapılışı

    1. Çikolatayı elimizle küçük parçalara kıralım. Çikolata ve margarini çukur teflon tavaya alıp kısık ateşte karıştırarak eritelim. Bu karışımı karıştırma kabına aktarıp pürüzsüz bir kıvamı elde edinceye kadar mikserle çırpalım. Sırasıyla şeker ve yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edelim. Vanilya, kabartma tozu, kakao ve unu ilave edelim. Sütü azar azar ekleyip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar karıştıralım. Dikdörtgen bir fırın kabını yağlayalım ve kabın her tarafına gelecek şekilde un serpelim. Kakaolu karışımı içine dökelim. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirelim. Fırının ısı düğmesini kapatalım. Keki fırının kapağı açık olarak içinde 15 dakika bekletelim. Üzerine pudra şekeri serpip ılık olarak servis yapalım.