Baklava tarifi
  • Malzemeler

    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • Bir subardağı süt
    • Yarım su bardağı yoğurt
    • Yarım limon
    • Bir paket vanilya
    • Bir paket kabartma tozu
    • 3 yumurta
    • Alabildiği kadar un
    • Baklava yapıldıktan sonra
    • 2 paket margarin
    • Şerbet için
    • 2 kilo şeker
    • 2kilo su
    • Yarım limon
  • Yapılışı

    1. Tüm malzemeleri karıştırıp kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edelim. Bu hamuru 12 parçaya bölelim. Her parcayı 10 eşit şekilde fındık büyüklüğünde yuvarlaklar elde edelim. Bu yuvarlakları nişasta unu ile açalım. Bir çay tabağı büyüklüğünde 10 taneyi üst üste koyalım. Açılmış nışastası bol olsun. Sonra büyük açalım. Tepsiye koyalım ve üzerine ceviz serpelim. Bu işlem 12 kez yapılacak sonra keselim. Üzerine erimiş 2 adet margarini dökelim ve fırına sürelim. Yaklaşık 40- 45 dakika fırını açmadan pişirelim. Sonra üzerine gazete koyalım 1.5 saatte düşük ayarda pişirelim. Sonra şerbeti hazırlayalım .2kilo şeker 2 kilo su yarım limonu koyalım tencereye kaynatalım.şerbet kıvama gelirken bu arada baklavamız soğusun. Tatlı soğuk serbet sıcak olacak serbet kıvama gelince tatlının üzerıne dökelim .4 saat sonra tatlımız tadını çekecek yenebilecek kıvama gelecektir. Afiyet olsun

      Bize bu tarifi İstanbuldan yollayan Gönül hanıma teşekkür ederiz.