Narlı tel kadayıf tarifi
  • Malzemeler

    • 1 nar
    • 1 su bardağı su
    • 1 su bardağı taze sıkılmış nar suyu
    • 2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
    • Yarım su bardağı tozşeker
    • 5 çorba kaşığı irmik
    • 500 gram tel kadayıf
    • 250 gram tereyağı
    • 200 gram kaymak
    • Şurup için
    • 4 su bardağı tozşeker
    • 6 su bardağı su
    • 2 çay kaşığı limon suyu
  • Yapılışı

    1. Önce şurup için, su ve şekeri tencereye alıp yüksek ateşte şeker eriyene kadar kaynatalım. Şurubun koyulaşması için 10 dakika daha kısık ateşte kaynatalım. Limon suyunu ekleyip ocaktan alalım. Soğumaya bırakalım. Narı soyup taneleri ayıklayalım. Nar suyu, su, şeker ve irmiği tencereye alalım. Koyulaşıncaya kadar pişirelim. Ilınınca cevizi ekleyip karıştıralım. Tereyağını eritelim. Kadayıfı geniş bir tepsiye alıp elimizle didikleyerek tel tel ayıralım. Üzerine tereyağını gezdirerek dökelim. Kadayıfın yağı iyice çekmesi için 10 dakika elimizle harmanlayarak karıştıralım. Kadayıfı ikiye ayıralım. 35-40 cm. çapındaki tepsiye kadayıfın yarısını elimizle bastırarak yayalım. Üzerine irmikli karışımı ilave edelim. Kalan kadayıfla üzerini kapatalım. 180 dereceye ayarlı fırına verip üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirelim. Soğuk şurubu sıcak kadayıfın üzerine gezdirerek dökelim. Tepsinin üzerini örtüp 1 saat bekletelim. Nar taneleriyle süsleyip kaynak ile servis yapalım.