Muzlu rulo pasta tarifi
  • Malzemeler

    • 6 yumurta
    • 5 çorba kaşığı toz şeker
    • 8 çorba kaşığı un
    • Yarım paket vanilya
    • 1 çorba kaşığı limon suyu
    • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
    • Krema için
    • 1 yumurta
    • 7 çorba kaşığı tozşeker
    • 3 çorba kaşığı un
    • Yarım litre süt
    • Yarım limonun kabuğu
    • Yarım paket vanilya
    • 50 gram margarin
    • 2 muz
    • 1 çay bardağı file antepfıstığı
  • Yapılışı

    1. sütten 1 çay bardağı kadarını tencereye alıp ısıtalım. Derin bir sos tenceresinde yumurta, şeker, un ve rendelenmiş limon kabuğunu 1 çay bardağı sütle çırpalım. Isıtılmış sütü azar azar ilave ederek muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim. Ocaktan alıp margarin ve vanilyayı ilave edip, soğutalım. Hamurumuz için, yumurta sarılarını ve aklarını ayrı kaplara ayıralım. Yumurta sarılarına 5 kaşık şeker, vanilya ve rendelenmiş limon kabuğu ekleyip şekerler eriyenceye kadar çırpalım. Yumurta aklarını mikserle 10 dakika kadar kar haline gelinceye kadar çırpalım. Şekerli yumurta sarılarını ilave edip her iki karışımı iyice karıştıralım. Elenmiş unu ve 1 çorba kaşığı limon suyunu ekleyerek pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar tahta kaşıkla karıştıralım. Hazırladığımız pandispanya hamurunu yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen bir fırın tepsisine ince bir tabaka halinde yayalım. Önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırının üst bölümünde kurutmadan pişirelim. Nemli bir mutfak havlusunu düz bir zemin üzerine yayalım. Pandispanyayı fırından çıkaralım. Soğutmadan uzun kenarından rulo yaparak yağlı kağıdından çıkaralım. Kremayı pandispanyanın üzerine her tarafını örtecek şekilde yayalım. Muzları soyup kararmaması için limon suyu sürelim ve dilimlemeden bütün olarak pandispanyanın uzun kenarına yerleştirelim. Özenle rulo şeklinde saralım. Üzerine antepfıstığı serpiştirelim. Buzdolabında 1-2 saat bekletelim. Dilimleyip servis yapalım. Afiyet olsun.