Pelerinli pirzola tarifi
  • Malzemeler

    • 6 adet pirzola kuzu veya tavuk
    • 6 adet milföy hamuru
    • 2 adet domates
    • 1 adet yeşil biber
    • 1 yemek kaşığı margarin
    • Tuz
    • kekik
    • kara biber
    • 2 çorba kaşığı kaşar peyniri
    • 1 yumurta sarısı
  • Yapılışı

    1. Tavaya bir kaşık yağı alalım ve pirzolaları arkalı önlü kızartalım. Kızarmış pirzolaları, bir tabağa alalım. Domatesleri ve biberi ince ince kıyıp, pirzolaları kızarttığımız tavada iyice pişirelim. Tuzu, kekiği ve karabiberi ekleyip karıştıralım. Milföy hamurunu dört parmak kalınlığında keselim. Domatesli sostan koyalım. Üzerine pirzolayı ve rendelenmiş kaşarı koyup, üçgen şeklinde saralım. Milföy hamurunun üzerine yumurta sarısı sürüp, orta ısılı fırında kızarana kadar pişirelim. Yemeğimizi tek tek rahat bir şekilde servis yapalım.