Kereviz dolması tarifi
  • Malzemeler

    • 4 kereviz
    • 3 havuç
    • 1 su bardağı dondurulmuş bezelye
    • 4 patates
    • 3 soğan
    • 3 sarımsak
    • Yarım demet dereotu
    • Yarım su bardağı Orkide zeytinyağı
    • 1 tatlı kaşığı tozşeker
    • Yarım limonun suyu
    • 1 su bardağı sıcak su
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. kerevizleri soyup ortadan ikiye keselim ve içleri oyup çıkaralım. Kararmasını önlemek için limonlu suda bekletelim. Havuçları temizleyip kibrit çöpü şeklinde doğrayalım. Patatesleri soyup kibrit çöpü şeklinde keselim. Patates ve havuçları limonlu suya ilave edelim. Soğanları soyup doğrayalım. Sarımsakları soyup ezelim. Bezelyeleri 5 dakika haşlayıp süzelim. Tavada 3 kaşık yağı ısıtıp soğan ve sarımsağı soteleyelim. Havuç, patates ve bezelyeleri ekleyip 5 dakika daha kavuralım. Kerevizleri süzüp tencereye yerleştirelim. Havuçlu karışımı içlerine paylaştıralım. Kalan yağı üzerlerine gezdirip tuz, şeker ve 1 çorba kaşığı limon suyunu ekleyelim. Sıcak suyu döküp tencerenin kapağını kapatalım ve sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Servis tabağına alıp üzerlerine dereotu serpiştirerek soğuyunca servis yapalım.