Antepfıstıklı keşkül Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Antepfıstıklı keşkül
-
Malzemeler
- 4 su bardağı süt
- 4 çorba kaşığı pirinç unu
- 30 gram çekilmiş badem
- 50 gram çekilmiş antepfıstığı
- 1 su bardağı tozşeker
- 2 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi
- Süslemek için
- 3 çorba kaşığı file badem
-
Yapılışı
- Süt, pirinç unu, badem ve antepfıstığını tencereye alalım. Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpma teli ile çırpalım. Kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirelim. Tozşeker ve hindistancevizini ilave edip 5 dakika daha karıştırarak pişirelim. Tatlıyı kaselere paylaştırıp üzerini file bademle süsleyelim. Buzdolabında 2-3 saat bekletip soğuk olarak servis yapalım. Afiyet olsun.