Antepfıstıklı keşkül Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri

Antepfıstıklı keşkül tarifi
  • Malzemeler

    • 4 su bardağı süt
    • 4 çorba kaşığı pirinç unu
    • 30 gram çekilmiş badem
    • 50 gram çekilmiş antepfıstığı
    • 1 su bardağı tozşeker
    • 2 çorba kaşığı rendelenmiş hindistancevizi
    • Süslemek için
    • 3 çorba kaşığı file badem
  • Yapılışı

    1. Süt, pirinç unu, badem ve antepfıstığını tencereye alalım. Malzemeleri birbirine yedirinceye kadar çırpma teli ile çırpalım. Kısık ateşte tahta kaşıkla sürekli karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirelim. Tozşeker ve hindistancevizini ilave edip 5 dakika daha karıştırarak pişirelim. Tatlıyı kaselere paylaştırıp üzerini file bademle süsleyelim. Buzdolabında 2-3 saat bekletip soğuk olarak servis yapalım. Afiyet olsun.