Bademli Kek tarifi
  • Malzemeler

    • 4 adet yumurta
    • 125 gram tereyağı
    • 400 gram tozşeker
    • 400 gram un
    • 1 kahve kaşığı karbonat
    • 1/2 limon suyu
    • 1 limon kabuğu rendesi
    • 25 gram kakao
    • 250 gram süt
  • Yapılışı

    1. Bademlerin kabuğu çıkarılıp, makineden geçirilir.

      Yumurtalar bir kap içine kırılır. Erimiş tereyağı, bir bardak ılık süt, toz şeker, vanilya, limon kabuğu rendesi, çekilmiş bademler karıştırılır.

      Şeker eridikten sonra un, karbonat ilave edilir. İyice çırparak karıştırılır. Elektrikli karıştırıcı varsa, daha iyi sonuç alınır. Yarım limon suyunu en son ekleyip son bir defa daha karıştırılıp, yağlanmış kek kalıbına karışımın yarısı konur. Kalan kısmına kakao karıştırılır.

      Kakaolu karışım kalıbın içindeki malzemenin üstüne dökülür. Kakaolu malzeme alttaki beyaz malzemeyle şöyle bir karışması için çatalla azıcık karıştırılır (Piştikten sonra siyah çizgiler yapması için).

      Önceden yakılmış orta hararetli fırında 50 dakika kadar pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpilip, ikram edilir. Piştiği kuru bir bıçak saplayarak anlaşılır. Eğer bıçak kuru olarak çıkarsa, pişmiş demektir