Bezelye çorbası Yazdır « Afiyetle.com Tarifleri
Bezelye çorbası
-
Malzemeler
- 1 adet bezelyeli havuç konserve
- 4-5 maydanoz sapı
- 1adet soyulmuş patates
- 2 kaşık tereyağı
- 3 kaşık un
- 1 su bardağı süt
- Dereotu
- Tost ekmeği
- Tuz
-
Yapılışı
- Bir bezelyeli havuc konservesi 4-5 maydanoz sapi 4-5 dereotu sapi 1 soyulmus patates. hepsi 3 bardak soguk suya konup haslanir patates yumusamissa hepsi pismis demektir. atesten alip iliklastirilir ve blendirdan gecirilir. baska tencerede 2 kasik tereyag 3 yemek kasigi un kavrulur. 1 su bardagi sut ve blendirdan gecirdiginiz karisim ilave edilir yeterli tuz katilip kaynatilir.kücük kareler halinde kesilip kizartilmis tost ekmekleri ve dereotu yaprakciklari ile süslenip servis yapilir afiyet olsun