Bezelye çorbası tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet bezelyeli havuç konserve
    • 4-5 maydanoz sapı
    • 1adet soyulmuş patates
    • 2 kaşık tereyağı
    • 3 kaşık un
    • 1 su bardağı süt
    • Dereotu
    • Tost ekmeği
    • Tuz
  • Yapılışı

    1. Bir bezelyeli havuc konservesi 4-5 maydanoz sapi 4-5 dereotu sapi 1 soyulmus patates. hepsi 3 bardak soguk suya konup haslanir patates yumusamissa hepsi pismis demektir. atesten alip iliklastirilir ve blendirdan gecirilir. baska tencerede 2 kasik tereyag 3 yemek kasigi un kavrulur. 1 su bardagi sut ve blendirdan gecirdiginiz karisim ilave edilir yeterli tuz katilip kaynatilir.kücük kareler halinde kesilip kizartilmis tost ekmekleri ve dereotu yaprakciklari ile süslenip servis yapilir afiyet olsun