Ton Balığı Salatası tarifi
  • Malzemeler

    • 400 gram ton balığı(diyet konserve)
    • 2 adet kırmızı soğan
    • 3 adet domates
    • 3 sap maydanoz
    • 1 adet göbek salata
    • 20 gram yeşil zeytin
    • 4 yemek kaşığı limon suyu
    • 1/2 yemek kaşığı dilimlenmiş limon kabuğu
    • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
    • Tuz
    • Karabiber
  • Yapılışı

    1. Soğanları soyup, yıkayın ve yarım ay şeklinde dilimleyin. Domatesleri kaynar suya atıp çıkarın, kabuklarını soyup dörde bölün. Çekirdeklerini çıkartıp ince ince dilimleyin. Maydanozun yapraklarını yıkayın, domates ve soğanlarla karıştırın. Göbek salatayı yıkayıp süzülmeye bırakın. Domatesli karışımla birlikte tabaklara paylaştırın. Limon suyu ve kabuğunu tuz, karabiber ve zeytinyağı ile karıştırın. Ton balığını süzüp iri parçalara ayırın, salataların üstüne koyun. Sos ve zeytinleri ekleyip servis yapın.