Peynirli börek tarifi
  • Malzemeler

    • 500 gram milföy hamuru
    • 250 gram beyaz peynir
    • 1 demet maydonoz
    • 1 adet yumurta
  • Yapılışı

    1. Milföy hamurunu merdane ile inceltelim. Hamuru bir bardak ağzıyla daireler şeklinde keselim. Yumurtanın akını sarısından ayıralım. Peyniri ufalayıp maydanozu kıyalım. Peynir, maydanoz ve yumurta akını bir kasede karıştırıp hamurların ortalarına paylaştıralım. Hamurları ikiye katlayıp yarım ay şeklinde kapatalım. Hazırladığımız börekleri fırın tepsisine aralıklarla dizelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirelim. Sıcak veya ılık olarak servis yapalım.