Karmaca tarifi
  • Malzemeler

    • 1 adet soğan
    • 3 adet pırasa
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 yumurta
    • kabartmatozu
    • aldığı kadar mısırunu
    • üzeri için bir miktar un
  • Yapılışı

    1. Pırasalar ince ince kıyılır içine soğan ilave edilir. Yağda kavrulur. Ateşin altı kapatılır. içine yoğurt yumurta aldığı kadar mısırununu ilave edip, kabartma tozu koyup karıştırılır bir fırın tepsisine altı yağlanıp, döşenir üzeri için iki yemek kaşığı un ve su sulandırılıp üzerine sürülür. 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

      Bize bu tarifi İstanbuldan yollayan Dilek hanıma teşekkür ederiz.