Kanat ızgara tarifi
  • Malzemeler

    • 9 adet tavuk kanadı
    • 2 adet sivribiber
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 4 diş sarımsak
    • 1 tatlı kaşığı şeker
    • 2 çorba kaşığı zeytin yağ
    • 2 çorba kaşığı salça
    • 2 çorba kaşığı limon suyu
    • 1 çorba kaşığı kimyon, kırmızıbiber
    • 1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber
  • Yapılışı

    1. Derince bir kap içine sivribiber hariç tüm malzemeyi boşaltın.

      Tavuk kanatlarını bu karışıma buladıktan sonra bir gece bekletip tadını içine çekmesini sağlayın.

      Sivribiberleri kalın kalın doğrayın. Şişlere sırayla bir kanat bir sivribiber geçirip dizin. fırında 10 -15 dk. kadar pişirip servis yapın.