Elmalı turta tarifi
  • Malzemeler

    • 250 gram yumusak margarin
    • bir kücük kahve fincanı süt
    • 4 yemek kasığı pudra şekeri
    • bir paket kabartma tozu
    • İc malzemesi icin
    • 4 elma istediğiniz kadar şeker
  • Yapılışı

    1. Elmalar rendelenip istediginiz kadar şekerle suyunu salıp cekene kadar kavrulur .İçine ceviz kuru uzum tarçın eklenebilir.
      Hamuru icin: Bütün malzeme kulak memesi yumusaklığında yoğurulur hamur bir parcası biraz daha büyük olacak sekilde ikiye ayrılır .Küçük parca ortakama 20cm lık bir tepsinin dibine elle yayılır. Hamurun kenarları biraz tepsininkenarından yukarıya dönmelidir elma harcının tamamı tepside yayılmıs olan hamurun üzerine yayılır diğer hamur tekrar iki parcaya ayrılır. Tepsı uzunlugunda cubuklar yapılarak elma harcının üzerine aralıklarla üst üste kareler olusturacak sekilde iki sıra olarak dizilir pembeleşince fırından alınır. soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilir afiyet olsun.

      Bize bu tarifi Ankaradan yollayan Gülten hanıma teşekkür ederiz.