Çikolatalı Cheescake tarifi
  • Malzemeler

    • 2 paket Burçak bisküvi
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 paket labne peyniri
    • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
    • 2 yemek kaşığı un
    • 1 paket vanilya şekeri
    • 2 yumurta
    • üstü için
    • 3 yemek kaşığı un
    • 3-4 yemek kaşığı pudra şekeri
    • 1.5 bardak süt
    • benmari üsulu eritilmiş bitter çikolata
  • Yapılışı

    1. Bisküviler ve tereyağı rondoda iyice ezilene kadar parçalanır. Kelepçeli kalıbın dibine önce yağlı kağıt serilir (kolayca kalıptan çıkması için) sonra da ezilmiş bisküviler bastırılarak kalıba konur.10 dakika derin dondurucuda bekletilir,diğer yandan labne,yumurta,un,şeker ve vanilya bir kapta iyice karışana kadar mikser yardımıyla karıştırılır. On dakika dolduktan sonra kalıp buzluktan çıkarılır ve labneli karışım bisküvilerin üzerine dökülüp fırına verilir. 10 dakika 200 derecede,50 dakika da 150 derecede pişirilir. Bu arada kekin üzerine dökmek için bir kapta un pembeleşene kadar kavrulup üzerine süt ve şeker yavaş yavaş eklenip karıştırılır ve benmari üsulu eritilmiş çikolata da içine konulur. Karışım homojen hale geldiğinde pasta da biraz soğumuşken üzerine hazırlanan çikolatalı sos dökülür ve buzdolabında birkaç saat dinlendirildikten sonra bir güzel yenir...

      Bize bu tarifi Aydından yollayan Derya hanıma teşekkür ederiz.