Helva tarifi
  • Malzemeler

    • 3 su bardağı un
    • 250 gram margarin
    • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
    • 2 su bardağı toz şeker
    • Süslemek için
    • Tarçın ya da hindistancevizi
  • Yapılışı

    1. Teflon tencereye 3 su bardağı unu alalım. Tahta bir kaşıkla karıştırıp kavuralım. Ocağın altını kapatalım. Dövülmüş ceviz ve margarini tencereye ekleyelim. Sürekli karıştırıp, yağı una yedirelim. Şekeri ekleyip karıştıralım. Ilındıktan sonra elimizle küçük parçalar koparıp yuvarlayıp şekillendirelim. Tarçın ya da hindistancevizi ile süsleyip tabağa dizelim. Bu helvanın özelliği şekerin kıtır kıtır ağıza gelmesidir. Daha sonra servis yapalım. Afiyet olsun.