Sebze köftesi tarifi
  • Malzemeler

    • 1.5 kg kabak
    • 120 gram kaşar peyniri
    • 1 su bardağı un
    • 2 yemek kaşığı ufalanmış ekmek
    • 300 gram taze kutu peyniri
    • 1 adet yumurta
    • 2 diş sarımsak
    • 1 adet sivri biber
    • 4 yemek kaşığı sıvıyağ
    • 80 gram tereyağı
    • 1 demet maydanoz
    • Tuz
    • Karabiber
  • Yapılışı

    1. Kabağımızın yarısını yıkayalım, rendeleyelim ve tuzlayıp süzgeçte yarım saat kadar süzülmeye bırakalım. Kalan kabakları 1 santim kalınlığında doğrayalım. 80 gram kaşar peynirini ince, kalanını ise iri iri rendeleyelim. Maydanozu ayıklayıp yıkayalım ve ince ince kıyalım.


      Rendelenmiş kabağı un, ince rendelenmiş peyniri, ufalanmış ekmek, taze kutu peynir, yumurta, tuz ve karabiber ile yoğuralım. Üstünü kapatıp 10 dakika dinlendirelim. Bir tatlı kaşığı yardımı ile fındık büyüklüğünde parçalar kopartalım. Elimiz ile unlayıp küçük köfteler yapalım.

      Sarımsağı soyup ezelim. Biberi uzunlamasına keselim, çekirdeklerini çıkartıp küp şeklinde doğrayalım. Sıvı yağı büyük bir tavada ısıtalım. Sarımsağı ve biberi kavuralım. Doğranmış kabakları da koyup 10 dakika kızartalım.

      Tuz ve karabiberle tatlandıralım. Bol tuzlu su kaynatalım. Tereyağını kızdıralım. Köfteleri kaynayan suda 2-3 dakika haşlayıp çıkartarak süzülmeye bırakalım. Kızgın tereyağını ve iri rendelenmiş kaşar peynirini köftelerin üzerine gezdirelim. Maydanozu serpip servis yapalım.